lørdag den 30. oktober 2010

Bone's med yndlingsnaboerne

Fredag aften var vi på Bone's med vores tidlige naboer Morten, Helle og Malou...
Tak for en dejlig aften og som altid lækker mad!





Nogen skulle jo absolut have XL portion og han kunne jo ikke sise det, men så var Mickey glad da vi kom hjem med Doggy-bag :-)

Aalborg MTB Challenge 2010 i Kongshøj skov



Dennis' allerførste mountainbike-løb






Dennis cyklede 3 omgange, i alt 23,1 km. i tiden 02:15:46








lørdag den 23. oktober 2010

Hjemmelavede flødeboller

Vi bestemte os for at prøve at lave hjemmelavede flødeboller.
Vi fandt en video på nettet (Kvalimad.dk), det så ikke særlig svært ud, men hold op det tager lang tid, og det er lidt noget værre griseri, der var chokolade over hele køkkenet.
MEN MEN det er det hele værd, de smager bare SÅ meget bedre end dem man køber i dagligvarehandlen.
Det er jo bare æggehvidepulver på et stykke pap, overtrukket med et tyndt lag billig chokolade.
Det kunne vi gøre så meget bedre selv :-)
Og så fik vi glædet en masse mennesker, da vi dog ikke havde tænkt os at æde dem selv.

Vær opmærksom på at det tager 2 dage at lave!!

Ingredienser: ( 16 stk)
Skumfyld:
½ dl vand
2 tsk citronsaft
150 gram sukker
75 gram glucose eller druesukker
½ stang vanillekorn
100 gram æggehvide, pasteuriserede
Et stegetermometer

Overtræk:
Min. 400 gram mørk chokolade, 70%

Bunde:
16 stk tuiles på ca. 5 cm (eller 250 gram marcipan, eller anden kiks eller kagebund.)

Dag 1 - lave sirup, skumfyldet og kom det på bundene

  • Kom vand, citronsaft, sukker og vanillekorn i en gryde.
  • Kog det uden låg indtil det har en temperatur på 117 grader. (brug et præcist stegetermometer)

  • Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
  • Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden. (En Kitchen Aid er uundværlig!)
  • Pisk videre i ca. 10 minutter indtil det er en fast tæt masse, der holder formen. Gør bundene klar imens.
  • Fyld den piskede æggehvidemasse i en frysepose eller sprøjtepose
  • Sprøjt æggehvidemassen i en høj spiral/top på bundene (her er det altså ret svært at lave noget som ikke kommer til at lige små hund-bæ!!)
  • Lad dem hvile 6-12 timer ved stuetemperatur. Du kan sagten starte om morgenen og afslutte om aftenen.







Dag 2 - dæk skummet med chokolade
Smelt chokoladen i et vandbad. Eller endnu bedre, temperer den.
Se på http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavede-floedeboller hvordan man gør det.
Det er ret svært, og man skal vist øve sig mange gange før man får et perfekt resultat.
  • Hæld chokoladen over flødebollerne imens du holder ved bunden. Sørg for at chokoladen dækker helt.
  • Sæt dem til afdrypning på en kølerist eller bagepapir. Lad dem afkøle ved stuetemperatur.
  • Gentag evt. med et lag mere hvis du gerne vil have meget tyk chokolade.







Selvom vi fulgte de nøjagtige temperaturer for chokoladen blev mange af dem aligevel grå


Her ses de første der blev færdig fredag aften og vakte glæde hos Kirsten, de gamle naboer, Maya Haller og Mads Sørensen

mandag den 18. oktober 2010

Chicken Tikka Masala og Naan-brød

Idag lavede jeg Chicken Tikki Masala og hjemmelavede Naan-brød.
Det blev bare rigtig godt, og her kommer opskriften

Du skal bruge:

6 kyllingebrystfíleter
Salt og peber
Korianderblade, friskthakkede, til pynt (vi er ikke så meget til koriander, så persille fungerede fint!)
Røde chilier til pynt

Til Tikki Masala marinaden:
250 g. youghurt naturel
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. cayennepeber
2 tsk. friskkværnet sort peber
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. salt

Til Tikki Masala sovsen:
1 spsk. smør
1 knust fed hvidløg
1 hakket rød frisk chili efter behag
2 tsk. stødt spidskommen
3 tsk. paprika
200 g. hakkede dåsetomater
2 spsk. tomatpuré
2 dl. piskefløde

Til marinaden blandes youghurt, citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber, salt og revet ingefær i en stor skål. Kyllingefileterne skæres i mundrette stykker og vendes i. Skålen sættes i køleskabet i min. 6 timer, men helst natten over.



På en stor pande eller en wok steges hvidløg og chili i lidt smør i ca. 1 minut.
Derefter tilsættes spidskommen og paprika.


I en blender puréres tomaterne til massen er helt uden klumper.


Derefter kommes tomaterne på panden sammen med fløden, og det skal simre til sovsen er blevet tykkere.

De marinerede kyllingestykker skal steges i ovnen under en forvarmet grill i 5 min på hver side.
Jeg stegte dem bare på en pande istedet.



Hjemmelavede Nan-brød, 8 stk.

450 g. mel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
4 tsk. bagepulver
8 spsk. smeltet smør + ekstra til pensling
2 ½ dl. varm mælk
2 spsk. nigellafrø (jeg kunne ikke finde dem, så de er udeladet)

Mel, sukker, salt og bagepulver blandes. Det smeltede smør tilsættes og gnides ind i blandingen. Derefter tilsættes den varme mælk og der æltes til dejen bliver blød og glat.
Så skal dejen hæve tildækket i 25 min.
Derefter deles dejen i 8 stykker og hvert stykke trykkes fladt og lægges på en bageplade,
de skal derefter hæve gen 15 min.
De bages herefter i ovnen på grill, ca. 2 min på hver side, kun et par stykker af gangen.


Chilierne

Maule's Red

Egyptisk chili

Naga Morich, verdens stærkeste
Vi har ikke turdet smage endnu...

Chocolate Habañero

Chocolate Habañero

Peter Penis

Naga Morich

Chocolate Habañero

Chocolate Habañero

Chocolate Habañero

Og så er en af vores planter Maule's Red begyndt at lave mutante frugter!?




Meget besynderligt...
skal have spurgt på Chilifan.dk hvad det kan være....

http://www.chilifan.dk/da/forum/?forumID=2&topicID=603