Der bliver ca. 15 stk. alt efter hvor store man jo vil lave dem
Mørdej:
500 g hvedemel
175 g flormelis
300 g smør
1 æg
Kokosmasse
300 gr. kokosmel
350 gr. sukker
6 æggehvider
75 gr. kakaopulver
2 gr. hjortetakssalt (det havde jeg ikke, og de blev lige så gode uden, men har læst at det skulle give ekstra sprødhed)
1/2 dl. vand
200 g Mørk chokolade til pensling af kanterne
Hindbærmarmelade
Mel og flormelis kommes i en skål, og smørret smuldres i. Tilsæt æg og godt rundt.
Ælt dejen til den hænger godt sammen og tryk den ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
Sæt bradepanden i ovnen ved 250º C, og bag bunden i 6-8 min.
Stil bunden til afkøling.
Kokos, sukker, æggehvider, hjortetaksalt, kakao og vand kommes i en gryde.
Det røres sammen til en "grødet" masse under svag varme.
Så smøres hindbærmarmelade på den afkølede mørdejsbund og herefter fordeles kokosmassen ovenpå.
Kagen sættes i ovnen igen og bages videre ved 190-200º C i ca. 25 minutter.
Kagen løftes ud af formen og afkøles på en bagerist. Efter afkøling skæres kagen ud i snitter.
Smelt chokoladen over et vandbad og dyp kanterne heri.
De smagte bare SÅ godt!!
Tak for opskriften mig og mit datter skal prøve at lave den ud af din opskrift i dag.
SvarSlet