Resterne kom med på apoteket torsdag, og den vagte stor glæde!
Så her kommer opskiften:
Ingredienser:
200 g. nøddechokolade
5 bananer
3 spsk. citronsaft
200 g. blødt smør
200 g. flormelis
reven skal af 1 økologisk citron
salt
5 æg
200 g. mel
2 tsk. bagepulver
200 g. hakkede hasselnødder
100 g. hakkede valnødder
citronglasur
Fremgangsmåde:
Nøddechokoladen hakkes fint. 4 bananer skrælles og skøres i små tern og blandes med 2 spsk. citronsaft. I en stor skål blandes smør, flormelis, citronskal og 1 tsk. salt, og dettes røres meget cremet med en el-pisker i ca. 5 min. Æggene røres i enkeltvis.
Mel, bagepulver og nødder blandes og røres i dejen sammen med den hakkede chokolade, derefter vendes bananstykkerne i.
Dejen hældes i en bageform og bages i en forvarmet ovn på nederste rille ved 170 grader i ca. 60 min.
Når kagen er afkølet lægges citronglasur på, og der drysses med hakkede nødder og chokolade.
Hej Mette. Tak for den. Jeg tænker... hvad skal den femte banan....?
SvarSletDen skal da prøves:-)
Knus fra Inger
Åh ja.. den er fordi der i opskriften skulle være en banan man kunne lægge i skiver ovenpå kagen, og det synes jeg var lige klamt nok.... så puttede den i dejen.
SvarSlet