lørdag den 22. oktober 2011

Pulled Pork - opskrift



Lørdag d. 15 lavede vi Pulled Pork igen.

Her kommer opskriften, jeg lavede det denne gang af 4,2 kg. nakkesteg til 120 kr i alt. Vildt billig spise!

Rub'en
Du skal bruge:

Til Rub'en (tør-krydderiblandingen til kødet)
       4 spsk. salt
       3 spsk. rørsukker
       3 spsk. røget paprika (el. alm. paprika)
       2 spsk. barbequekrydderi
       1 spsk. cayennepeber
       1/2 spsk. spidskommen
       1 spsk. chilipulver

Tilsæt evt. (hvis du har):
       lidt løgpulver
       lidt sennepspulver

Til Burgerboller (6-8 stk. store)
(Brødrene Price's opskrift)
      20 g. gær
      3 dl. sødmælk
      500 g. hvedemel
      1 tsk. salt
      1 spsk. sukker
      30 g. smeltet smør
      Æg til pensling
      Sesamfrø
  • Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt. sukker, og smøret.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem på røremaskine, ca. 10 min. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i halvanden time.
  • Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. De skal være forholdsvis flade så de ikke bare bliver runde kugler.
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv time.
  • Pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ca. 15 min. ved 200 gr.
Til Coleslaw
       1 hvidkål
       6-8 gulerøder
Marinade:
       4. spsk. honning dijonsennep
       4 spsk. sukker
       1 tsk. spidskommen
       4 tsk. sellerisalt
       2 tsk. peber
       2 dl. æblecider eddike
Coleslaw dressing:
       3 dl. creme fraiche 18%
       3 dl. mayonnaise (Kraft, Helmanns, eler endnu bedre - hjemmerørt)
       3 spsk. sukker
       lidt salt og peber
  • Snit hvidkål og gulerød fint og bland det i en stor skål. Rør marinaden sammen og hæld kål, gulerødder og marinade i en pose
  • Lad det trække i en time i køleskabet
  • Lav dressingen, den skal smage syrligt
  • Pres den resterende marinade fra kål og gulerødder og bland dressingen i.
Til saucen (kold vinegar sauce)
       2 dl. æbleciddereddike
       1 1/2 dl. vand
       1/2 dl. brun farin
       2 tsk. salt
       2 tsk. chili
       2 tsk. peber
       1/2 dl. ketchup eller chilisovs
  • Bland alle ingredienserne sammen. Saucen skal smage ret surt. Kan holde sig længe i køleskabet, og er også god til andre ting.
Dagen før kødet skal grilles:
  • Nakkestegen "rubbes" i krydderiblandingen, den skal være dækket overalt
  • Stegen pakkes i Vita-Wrap og lægges på køl i 12-24 timer


På dagen:

  • Ca. 10-12 timer før man vil spise lægges stegene ud på den opvarmede grill. Vi har både prøvet på en Eeber Q300 og Weber Spirit E320 og med en pizzaplade kan det nemlig lykkes at få grilen til at holde en konstant temperatur på 100 gr. Det skal være en gasgrill.
  • Efter 10-12 timer har købet en kernetemperatur på 90 gr. og så er det klar. Alt fedt og sener vil være smeltet, og kødet falder fra hinanden, uden at være tørt!

    Kl. 07.59. Stegene kom på grillen kl. 8, og fik denne gang 10 timer
  • Kl. 09.47. Sørg for at have en bakke med røgsavsmuld og noget tært træ, så det kan give røg til stegen de første par timer hvor den danner "barken" (den hårde skorpe kødet får)
    Kl. 14.59

    kl. 17.28
    Kl. 18.28. Kødet trækkes fra hinanden med to gafler - deraf navnet "Pulled Pork"
    Serveres i burgerbolle med hjemmelavet coleslaw og vinegar dressing som hældes over kødet
    Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Hvor ser det fantastisk ud! Fin blog i har og skønne billeder, er især vild med jeres hund! Den har et 'priceless' udtryk!

    Didde

    SvarSlet