mandag den 14. november 2011

Hjemmelavede flødeboller


Vi har prøvet at lave flødeboller en gang tidligere, men her kommer opskriften igen:

Vær opmærksom på at det tager 2 dage at lave!!Ingredienser: ( ca. 16 stk)
Skumfyld:
½ dl vand
2 tsk citronsaft
150 gram sukker
75 gram glucose eller druesukker
½ stang vanillekorn
100 gram æggehvide, pasteuriserede
Et stegetermometer

Overtræk:
Min. 400 gram mørk chokolade, 70%

Bunde:
250 gram marcipan, der rulles, ikke for tyndt, og stikkes ud i passende størrelse og bagt i ovnen i ca. 8 min.

Dag 1 - lave sirup, skumfyldet og kom det på bundeneKom vand, citronsaft, sukker og vanillekorn i en gryde.
  • Kog det uden låg indtil det har en temperatur på 117 grader. (brug et præcist stegetermometer)
  • Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
  • Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden. (En Kitchen Aid er uundværlig!)
  • Pisk videre i ca. 10 minutter indtil det er en fast tæt masse, der holder formen. Gør bundene klar imens.
  • Fyld den piskede æggehvidemasse i en frysepose eller sprøjtepose
  • Sprøjt æggehvidemassen i en høj spiral/top på bundene (her er det altså ret svært at lave noget som ikke kommer til at lige små hund-bæ!!)
  • Lad dem hvile 6-12 timer ved stuetemperatur. Du kan sagten starte om morgenen og afslutte om aftenen.

Dag 2 - dæk skummet med chokolade

Smelt overtrækschokoladen i et vandbad.
Hæld chokoladen over flødebollerne imens du holder ved bunden. Sørg for at chokoladen dækker helt.
  • Sæt dem til afdrypning på en kølerist eller bagepapir. Lad dem afkøle ved stuetemperatur.
  • Gentag evt. med et lag mere hvis du gerne vil have meget tyk chokolade.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar