tirsdag den 3. juli 2012

Croquetas - opskift


Croquetas de jamon y setas
(Kroketter med skinke og svampe)

Croquetas er en af de mest spiste tapas.
Croquetas laves af en tyk bechamel sauce, og man kan bruge lige hvad man har lyst til som fyld.


Croquetas med skinke og svampe:


Ca. 20-30 stk. afhængig af størrelse

Ingredienser:

100 g smør
100 g hvedemel
2½ dl mælk
Ca. 2 dl hønsebouillon
150 g blandede svampe (jeg har brugt portobello svampe og kantareller)
1 lille løg
Ca. 100 g røget skinke, gerne Serrano
2 æg
Rasp
Citronbåde
Olie til friture

Fremgangsmåde:
Hak løget fint og klar det i smørret i en gryde.
Hak svampene fint og kom den ved. Lad dem stege med i 5 minutters tid.
Tilsæt melet og bag det af til det begynder at gyldne.
Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen under omrøring. Lad opbagningen koge til den tykner.
Tilsæt finthakket skinke og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle helt af, evt. natten over.
Når blandingen er afkølet, former man spiseskefulde af den til små kroketter nogenlunde af størrelse og form som en prop eller en lille kugle. Hvis man gør det med melede hænder er det ikke så svært.
Vend kroketterne i sammenpisket æg og derpå rasp og fritér dem i 180 grader varm olie til de er gyldne og sprøde. Der dryppes citron på lige inden de spises.


Løg og hakkede svampe svitses


Serrano skinke skæres i små stykker

Blandingen skal være tyk og klistret

Der skal bruges en del mel for at det ikke hænger fast når man ruller dem




Vi fik det som en del af en forret sammen med forårsruller og grillede hvidløgsrejer
Til hovedret den aften vi havde besøg af Anette og Jeppe, fik vi Pulled Pork :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar