lørdag den 23. oktober 2010

Hjemmelavede flødeboller

Vi bestemte os for at prøve at lave hjemmelavede flødeboller.
Vi fandt en video på nettet (Kvalimad.dk), det så ikke særlig svært ud, men hold op det tager lang tid, og det er lidt noget værre griseri, der var chokolade over hele køkkenet.
MEN MEN det er det hele værd, de smager bare SÅ meget bedre end dem man køber i dagligvarehandlen.
Det er jo bare æggehvidepulver på et stykke pap, overtrukket med et tyndt lag billig chokolade.
Det kunne vi gøre så meget bedre selv :-)
Og så fik vi glædet en masse mennesker, da vi dog ikke havde tænkt os at æde dem selv.

Vær opmærksom på at det tager 2 dage at lave!!

Ingredienser: ( 16 stk)
Skumfyld:
½ dl vand
2 tsk citronsaft
150 gram sukker
75 gram glucose eller druesukker
½ stang vanillekorn
100 gram æggehvide, pasteuriserede
Et stegetermometer

Overtræk:
Min. 400 gram mørk chokolade, 70%

Bunde:
16 stk tuiles på ca. 5 cm (eller 250 gram marcipan, eller anden kiks eller kagebund.)

Dag 1 - lave sirup, skumfyldet og kom det på bundene

  • Kom vand, citronsaft, sukker og vanillekorn i en gryde.
  • Kog det uden låg indtil det har en temperatur på 117 grader. (brug et præcist stegetermometer)

  • Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
  • Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden. (En Kitchen Aid er uundværlig!)
  • Pisk videre i ca. 10 minutter indtil det er en fast tæt masse, der holder formen. Gør bundene klar imens.
  • Fyld den piskede æggehvidemasse i en frysepose eller sprøjtepose
  • Sprøjt æggehvidemassen i en høj spiral/top på bundene (her er det altså ret svært at lave noget som ikke kommer til at lige små hund-bæ!!)
  • Lad dem hvile 6-12 timer ved stuetemperatur. Du kan sagten starte om morgenen og afslutte om aftenen.







Dag 2 - dæk skummet med chokolade
Smelt chokoladen i et vandbad. Eller endnu bedre, temperer den.
Se på http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavede-floedeboller hvordan man gør det.
Det er ret svært, og man skal vist øve sig mange gange før man får et perfekt resultat.
  • Hæld chokoladen over flødebollerne imens du holder ved bunden. Sørg for at chokoladen dækker helt.
  • Sæt dem til afdrypning på en kølerist eller bagepapir. Lad dem afkøle ved stuetemperatur.
  • Gentag evt. med et lag mere hvis du gerne vil have meget tyk chokolade.







Selvom vi fulgte de nøjagtige temperaturer for chokoladen blev mange af dem aligevel grå


Her ses de første der blev færdig fredag aften og vakte glæde hos Kirsten, de gamle naboer, Maya Haller og Mads Sørensen

3 kommentarer:

  1. Og de var bare lige så gode som de er ud!! Jeg ligger gerne smagsløg til en anden gang :-D

    SvarSlet
  2. de var bare så gode, dejligt
    Schiby

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud - ærgeligt at man bor her på øen, så der ikke kan deles smagsprøver ud :-(. Jeg må tænke mig til det. Men flot ser det ud.
    Knus fra kusinen på sjælland

    SvarSlet