søndag den 21. november 2010

Hjemmelavede flødekarameller

Ja så skulle man da også lige prøve at lave hjemmelavede karameller, hvor svært kan det være...
Men i den opskift jeg havde fundet stod der altså ikke noget om at flødemassen skulle have bestemte temperaturer, det var først bagefter da jeg skulle finde ud af på nettet hvorfor det ikke ville størkne, at man skal være ret præcis, så derfor.. brug et stegetermometer!

Ingredienser: (til 1 bradepande... mange karameller!)
3 dl. piskefløde
200 g. smør
500 g. sukker
3 dl. lys sirup
1 tsk. vanillesukker


Bland alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde (eller jeg brugte en Teflon-pande) ved svag varme til det smelter. Derefter skrues op så det koger. Første portion jeg lavede vidste jeg ikke noget om temperaturen, så det fik bare lov at koge i ca. 5 min. og så køle af. Det størkner de altså ikke af!

Massen skal koge indtil den når:

125 grader = Bløde karameller
127 grader = Normale karameller
130 grader= Hårde karameller!


Sådan ser det ud når det IKKE er kogt ind.
Og det størkner ALDRIG... heller ikke selvom man sætter det 2 timer i sneen!


Sådan skal det se ud når det har været oppe på 125 grader:
(man kan også se det er meget mørkere)


Vi lavede også nogle med kokos i, så skal der bare tilsættes 50 g. kokos efter blandingen har været oppe på 125 grader.

Når det så er kølet af kan man klippe blandingen ud med en saks.
Vi ville pakke dem enkeltvis ind i cellufan, men det gik bare på igen, så det blev i madpapir, men så ser det også ekstra meget hjemmelavet ud




De blev så fine, og smager rigtig godt!



Fredag fik vi meget sne:



Men Mickey er nu mest til at putte inde i varmen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar