tirsdag den 2. februar 2010

Hjemmelavet Moussaka

Mens vi venter på snestormen, så lavede vi moussaka her til aften, og den blev bare rigtig god, så her kommer min opskrift:

Ingredienser:
1 stor aubergine
1 kg. kartofler
1 løg
4 fed hvidløg
500 g. hakket oksekød
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 dl. vand
salt og peber
chili
rosmarin
200 g. reven ost
4 spsk. smør
4 spsk. mel
5 dl. mælk
4 æg
stødt muskatnød
2 dl. rasp

Auberginen skæres i 1 cm. tykke skiver, og steges bløde på en pande.
I en gryde svitses løg, hvidløg og oksekød, og der tilsættes tomatpuré, lidt vand, salt peber, chili og rosmarin. Kødsovsen simrer ved svag varme i 15 min.
Til ostesovsen smeltes smørret i en gryde og melet røres i og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Tag derefter gryden af varmen. Pisk æggene sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og muskatnød. Rør æggeblandingen i sovsen og opkog. Til sidst tilsættes den revne ost.
Drys et ovnfast fad med rasp og læg skiftevis auberginer, kartofler skåret i skiver og kødsovsen.
Ostesovsen hældes over og fadet skal i ovnen ved ca. 200 grader i 45 min.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar